HTML

belle auto italiane

Olaszautóügyi kiadvány - megjelenik rendszertelenül

Friss topikok

Címkék

1000 (1) 3 (1) abarth (1) and (1) autoitalia (1) autók (1) black (1) előzetes (1) első (1) gruppe (1) köszöntés (1) lancia (1) olasz (1) ot (1) ots (1) red (1) ypsilon (1) Címkefelhő

Mi a T(h)ema?

autoitalia 2011.11.03. 20:59

 Mi mostanság a téma a Lancia háza táján? Hát ez. Megérkezett az új Thema. Szerintem megosztó, több szempontból is. Ha egy ilyennel megjelenik az emberfia az utcán (főleg a mi kis országunkban), kétféle emberrel fog találkozni. Az egyik az aki irigykedik az autóra, neki kell. A másik, aki mindenféle mocskos, adócsaló, szemétládának fogja mondani. (Bár nálunk ezen a vonalon a BMW-Audi-Mercedes a megszokott) Na de mindegy is, ez másik téma.

Szóval itt ez az autó, és nem értem. Persze, tudom, a gazdasági helyzet, meg minden, nem lehet mindenkinek saját modellt kreálni, még így is drága, hogy csak kevés a változtatás. Mert ugye ez a második generációs Chrysler C300-asra épül. És ezt le sem lehetne tagadni. Mondjuk, én személy szerint kicsit Lanciásabbra szabtam volna a hűtőmaszkot, de tény ami tény, tekintélyt parancsoló az autó. Nyilván nem is véletlen, hogy az idei Római Filmfesztivál hivatalos autója lett. Mondjuk jól is mutat a vörös szőnyeg előtt, azt meg kell mondani. De ez mégis csak egy ámerikai autó. Kicsit böszme, nincs rá jobb szó, hiába, ez nem egy igazi olasz gép. Azért reméljük, hogy az élmény, amit belül kaphatunk, kárpótol majd a külsőért.

Annál is inkább, mert biztatóak az adatok. A benzines erőforrás, egy V6-os Pentastar, 3,6 literes lökettérfogattal, Euro V.-normával, e mellé 290 LE-t és 340 Nm-t tud, ami azért egy ekkora karosszériában sem lehet harmatos. A dízel is jónak tűnik, 3 literes, VM Motori által fejlesztett aggregát, 240 LE-vel és 550 Nm-es nyomatékkal, ami a konkurenciás átlagot abszolút megüti. Amúgy láthattunk már olasz autókban régebben is a VM Motori által kifejlesztett motorokat, például az Alfa 164 2.5 TD, vagy a Giulietta és az Alfetta 2000-es turbódízele. Hát, Forza Lancia, reméljük bejön a FIAT-nak ez a házasság.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autoitalia.blog.hu/api/trackback/id/tr743351518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása